top of page

MARIONA GINÉ DONÉS

Sempre endavant, mai endarrera

Hola! Sóc la Mariona Giné, nascuda l'any 1998 a l'Arnau de Vilanova de Lleida.
Actualment visc a Vic (Osona) perquè sóc estudiant de 3r del grau d'Educació Social, però la meva primera residència és Bellvís, un poble del Pla d'Urgell (Lleida).
Des de molt jove sempre m'ha apassionat la natura, fer rutes de muntanya, reunir-me amb els meus amics i amigues, i sempre que tinc un moment, m'agrada fer alguna escapada a veure el mar.

En referència al bloc, aniré mostrant la meva evolució tant personal com digital dels coneixements adquirits dins l'assignatura mostrant l'interès per les tecnologies i les estratègies per la comunicació per dia de demà.

WhatsApp Image 2021-03-23 at 15.56.33.jp
MARIONA GINÉ DONÉS: TeamMember

MARIONA GINÉ DONÉS

CONEIXEMENTS PREVIS

  • Què sabeu sobre la relació entre tecnologies de la informació i la comunicació, i l’educació social?

Que et permeten comunicar-te, estar al corrent de la informació nova, noves normatives, nous mètodes per treballar en centres/associacions/entitats, i a la vegada poder utilitzar-ho i demostrar-ho als demés.


  • Quins coneixements/competències digitals teniu?

Compartir continguts, organització, ser empàtic amb els altres, administrador al grup de classe, poder accedir a diferents pàgines webs, crear blocs, innovació de contingut, apropiar-te un compte o si més no adaptació per la pàgina web o xarxa social que estàs adoptant a la vida diària.


  • Quines experiències digitals teniu?

Portar a terme una pàgina web, ajudar a realitzar una revista digital per al centre de pràctiques, aplicació digital com esdevé a ser l’Instagram @usdelart on hi publico contingut de reflexions, els meus pensaments i varietat de imatges de la vida quotidiana que ens poden fer reflexionar a la vegada els seguidors intervenien en aquestes..

Saber servir el Microsoft, rebre o gestionar correus del gmail, a nivell empresarial, a nivell educatiu i a nivell personal.


  • Quines expectatives teniu sobre l'assignatura? Què espereu aprendre?

Sobre l’assignatura de projectes socials i tecnologies de la informació i la comunicació m’espero descobrir noves fonts tant de rebre informació i com de donar comunicació ja que així quant podrem exercir la funció d’educadora social pugui transmetre als altres educadors quins projectes hem fet i quins han estat els resultats, d’aquesta manera podrem observar i contrastar maneres de fer o donar-nos varietat d’estratègies per poder intervenir.


Millorar les aplicacions ja conegudes i aprendre a destinar aquest tipus de contingut.

REPTES I PRESA DE DECISIONS

En l’assignatura de Projectes Socials i Tecnologies de la Informació i de la Comunicació, quan recordo el moment de començar-la a realitzar, em venia al pensament que coneixeríem altres xarxes o plataformes digitals que aquests ens ajudaria a tenir més creació, fer difusió del creat, etc.


I la veritat és què, he conegut molts recursos que no sabia que existien i estaven presents dins el món digital i aquests en sóc conscient que em serviran per a un futur o pel dia de demà. 


En el procés de l’assignatura m’he trobat amb alts i baixos, perquè he viscut moments tensos i d’altres de més tranquil·litat. En conèixer un programa o aplicació, en el cas de l’Instagram que és una aplicació digital usada habitualment pels joves és molt més fàcil treballar-hi, en canvi l’aplicació Wix, m’ha vingut de nou i havia d’estar concentrada alhora de realitzar algun moviment i aportar continguts per evitar que se’m desplaces tot.

És d’interès aquest tipus d’aprenentatge, tenir recursos a l’abast et permet, aprendre per poder crear continguts diferents o rebre informació d’altres fonts.


Els treballs realitzats a l’aula, tant el de parelles com el grupal, ha estat de gran aprenentatge, perquè el simple fet de ser un grup, vas interaccionant entre totes i tots i aprens maneres de fer. Un problema que vàrem tenir, va ser en la matriu del treball grupal, aquesta no ha estat gens fàcil, sinó que ens va costar com a grup saber entendre el que sabia de fer i després realitzar la taula per adjuntar la informació, d’aquesta manera primer crearem un Excel compartit, després un Drive compartit i finalment ho vàrem resoldre, fent un Excel individual perquè tot se’ns movia i hi havia problemes per accedir al sistema.


També cal destacar que les exposicions que hem fet durant el curs mentre treballàvem en petit grup en l’aula, ha estat de gran ajut, perquè exposàvem els continguts treballats en el temari, però en format de recursos digitals, d’aquesta manera també coneixíem altres plataformes digitals i li donàvem llum.


En conclusió, ha estat una assignatura molt satisfactòria que m’ha ajudat a aprendre’n molt, em fa l’afecte que dins el procés d’educadora em serviran els recursos treballats per fer-ne creació de cartells, de projectes i també realitzar-ne una difusió.

La pràctica ha estat d’excel·lència, ja que et poden ensenyar un programa digital, però quan el poses en pràctica tens el dubte de pèrdua i el deixes estar i nosaltres en aquest cas, hem posat en practica alguns recursos que aquests ens han ajudat a fer els nostres treballs tan grupal, en parelles i el bloc en si.

CONEIXEMENTS ADQUIRITS

  • Què sabeu sobre la relació entre tecnologies de la informació i la comunicació, i l’educació social?

Les tecnologies d’avui en dia, et permeten estar en el corrent de la informació i de la comunicació entre els altres a partir de vàries xarxes socials i plataformes digitals que existeixen.

Cada dia, s’estan creant més webs digitals de les que hi ha actualment, d’aquesta manera ens permet estar actualitzats del que passa en el moment, qui vol contactar amb nosaltres o per cercar informació.


Les tecnologies en l’educació social ens permeten estar informats del que passa en el nostre entorn dia darrere dia i també poder conèixer altres associacions, entitats, centres, persones o si més no conèixer les seves maneres de treballar i possiblement agafar idees per poder-ho implementar al nostre espai.



  • Quins coneixements/competències digitals teniu?

Després de realitzar l’assignatura de Projectes Socials i Tecnologies de la Informació i la Comunicació, he après a fer vàries aplicacions més a fons, com per exemple WIX, Canva, Instagram, Zoom, Excel, etc.


També compartir continguts, donar informació i entendre als altres, poder accedir a xarxes socials o plataformes digitals, innovació de contingut, cercar a persones pel que fa a la xarxa social Instagram i aquestes estiguin disposades a participar en el teu treball, entre altres més.

 D’aquesta manera, ha estat un gran pas perquè per al dia de demà em seran de gran aprenentatge si he de crear una pàgina web o comptes digitals.

Saber i conèixer altres recursos és enriquidor per la vida diària.



  • Quines experiències digitals teniu?


En aquests moments tinc més experiència en el món digital en comparació de la que tenia abans.

Després d’haver cursat l’assignatura he extret un gran aprenentatge de nous recursos que s’han creat aquests darrers anys i que em seran de gran ajuda per realitzar pàgines webs, blocs, transmetre informació i contingut a altres persones, fer i crear que aquestes mateixes persones participin dins el projecte, entre d’altres.

En realitzar el treball amb notícies amb les companyes i crear un nou compte a l’aplicació digital Instagram anomenat @projectes_covitic, m’ha permès conèixer l’aplicació Canva a més a fons i treballar-hi més fàcilment i més ràpid alhora de crear publicacions per ser publicades al compte realitzat.

També el recurs de WIX, ha estat un gran aprenentatge, perquè el desconeixia i a hores d’ara més molt útil.


  • Quines expectatives teniu sobre l'assignatura? Què espereu aprendre?


Les expectatives obtingudes sobre l’assignatura, han estat assolides amb excel·lència, personalment he sabut conèixer altres xarxes i plataformes digitals noves, maneres de treballar diferents i també exposar creativitat dins el món digital.


En el món digital hauria de poder accedir tothom a la informació digital ja sigui en una web, un PDF, aplicació mòbil, documents, sigui el que sigui. Però això depèn de la nostra diversitat funcional sigui sensorial, auditiva, mental o intel·lectual o del context d’ús en què ens trobem. Cal destacar que els tipus d’accés a les tecnologies i a la comunicació, són quatre; el motivacional, materials, competencials i els usos.


Tot i així, avui en dia hi ha tota mena de recursos per tots i per tothom i aquests, ens afecten dins l’accessibilitat web.


Per últim, he pogut descobrir noves fonts per rebre informació i altres de com donar comunicació. A partir d’ara, dins el procés d’educadora social rebre més informació de fonts que desconeixia i aquesta la podré transmetre als altres professionals. D’aquesta manera, podrem observar maneres de fer, de treballar noves, i conèixer altres estratègies i recursos per poder fer servir.

MARIONA GINÉ DONÉS: Inventario
bottom of page