top of page
justificacion.jpeg

A partir del que s'ha observat fins ara justificar el recurs sociodigital que es desenvolupa.
Definir els objectius del recurs.
Descriure l'eina digital utilitzada.

Per tal de donar a conèixer una mica a la societat més propera o llunyana les evidències que hem extret de les tres notícies que hem trobat sobre les Tic en temps de pandèmia, hem decidit crear el recurs sociodigital com es la xarxa social instagram. 

En aquest recurs hem pogut mostrar de manera més visual les curiositats i evidències de l’augment de les Tic durant la pandèmia i així informar amb un recurs més accesible el canvi que això ha provocat en la nostra societat. 

Arran d’aquest del recurs de l’instagram, per poder crear les publicacions de manera atractiva per crear interés a les persones sobre les notícies també hem fet servir el recurs Canva.

El canva es una web de disseny gràfic i composició d’imatges que ens ofereix eines per crear els nostres propis dissenys per unes publicacions on la finalitat és comunicar i informar a un públic. Aquesta ens ha permès crear uns posts per comunicar la nostra informació obtinguda d’una manera més visual i entretinguda. Precisament perquè la gent dedica moltes hores a l’ús de l’instagram hem decidit complementar-ho amb el Canva per poder generar un bon contingut. 

Hem escollit l’instagram perquè és un recurs el qual fa ús gran part de la societat, i així podem arribar a més persones o també donar a conèixer aquesta informació a gent propera.  En les notícies escollides apareix molta informació que creiem que és interessant que la societat sàpiga i així crear consciència del canvi que ha generat en nosaltres la pandèmia en relació a les tecnologies. 

Per una altre banda, amb aquest recurs teniem l’objectiu de contrastar les evidències de la noticia Cuál es el impacto del COVID-19 en internet y las redes sociales? mitjançant una enquesta en la modalitat “historia” de instagram i així poder apropar-nos a la realitat de les persones que ens envolten. 

Segons la notícia el consum de notícies en directe ha incrementat un 43% i segons el públic de la nostre enquesta afirmen que han incrementat aquest ús en un 68%. En relació a l’augment de visualitzacions de pel·lícules i series online, la noticia afirma que ha augmentat un 42% així com les respostes que hem obtingut en l’enquesta de instagram el 72%. Pel que fa l’increment de missatgeria instantània, la notícia afirma que ha augmentat un 34% i en la nostre enquesta un 86%. En referència als videojocs, segons la notícia ha augmentat un 27% i la lectura un 22% i en relació a la nostra enquesta hi ha un augment del 15 % els videojocs i el 52% de la lectura. Finalment, la noticia exposa que l’ús de la compra online ha incrementat un 23% així com la nostra enquesta hi ha un augment del 48%. 

Hem pogut comprovar que la diferència entre la noticia referenciada i la nostra enquesta no és molt representativa, ja que s’observa en tot moment un augment de l’ús de les tecnologies tant en la societat extesa com en l’entorn més proper. L’enquesta a través de les històries d’instagram ens ha permès conèixer una mica més l’experiència de les persones del nostre entorn d’una manera més ràpida i efectiva, potenciant així la instantanietat de les respostes.

  • Donar a conèixer l’impacte del Covid-19 en les tecnologies i el seu creixement.

  • Conèixer de com els ha afectat aquesta realitat a les persones que participen al recurs sociodigital.

L’eina digital utilitzada ha estat l’app de Instagram, és una xarxa social, aplicació mòbil i web gratuïta desenvolupada per compartir imatges, vídeos, el dia darrera dia per les històries. 

L’aplicació permet la possibilitat als usuaris per una banda, pujar fotos i videos al servei aplicant-hi filtres i marcs, i per l’altra pel que fa en les histories se les pot editar posant-hi gifs, etiquetant a altres usuaris, posant la ubicació, enquestes i música si ho desitgen i a la vegada mostrar-les a les seves amistats o seguidors de la mateixa plataforma o diverses xarxes socials. 

Per realitzar el contingut dins la plataforma, hem utilitzat l'aplicació Canva, que aquesta consisteix en crear dissenys en publicacions d’Instagram, presentacions, cartells, documents A4, infografies, històries d’Instagram, logotips, publicacions de Facebook, targetes, entre d’altres. 

A partir d’aquests dos recursos digitals hem pogut visibilitzar l’impacte Covid-19 als nostres seguidors, realitzant històries de la plataforma IG, fent enquestes, preguntes, escollir verdader o fals, escollir entre dues opcions… D’aquesta manera també donem a conèixer aquest impacte a tots i a totes i ens dóna l’oportunitat a observar maneres diferents de veure aquest accés en les tecnologies. 

Justificació recurs sociodigital: Acerca de
bottom of page