top of page
concl. .jpeg

Fer una reflexió final del treball, contrastar com s'han assolit els objectius plantejats al projecte i descriure quin ús pot tenir aquesta activitat per al futur professional.

Quan a conclusions, hem observat que les estadístiques ens han sorprès, ja que no imaginàvem que fossin tan elevades i influeixen a la dona en temps de pandèmia. Teníem coneixement d’algunes problemàtiques i de tot el que comportava actualment, però a l’observar els tant per cents ens ha cridat l’atenció especialment aquest tant per cent, del 87% de les mares assegurant ser les principals responsables a la llar i un 69% reconeix que les seves parelles col·laboren, però que cal demanar-ho. Hem reflexionat sobre el desequilibri de les responsabilitats, així com les conseqüències que això té sobre la conciliació dels àmbits de la vida i fer visible la feina realitzada a la llar, com a necessària i valuosa. 


Per altra banda, creiem que es necessiten respostes de caràcter transformador, efectives i visibles, per tal d'atenuar aquesta situació. També és important conscienciar, tot el que està patint aquest col·lectiu i posar mesures i polítiques de protecció social, amb la implicació de tots els agents per aconseguir una igualtat entre els homes i les dones.


El primer pòster, no només té l’objectiu d’informar, sinó de conscienciar la situació en què es troben i viuen moltes dones del nostre país, i totes les conseqüències que està desprenent la pandèmia. Tanmateix transmetre de forma ràpida i clara, amb fàcil lectura i cridar l’atenció de les conseqüències que estan patint moltes dones, exposant les diferents dades de les notícies seleccionades. En el segon pòster organitzem unes jornades sobre les dones i l’era del covid-19 va sorgir després de fer el primer poster, ja que volem relacionar 

El recurs d’un pòster trobem que és una manera molt visual de cridar l’atenció a tota la població i una forma estàtica i gràfica de presentar les idees i les intencions que tenim com educadores socials. 


Escollir el tema no va ser fàcil, ja que la pandèmia ha perjudicat molts col·lectius, sobretot els que tenen relació amb la nostra professió. Per tant, volíem informar i crear un espai on aquest col·lectiu pogués expressar dubtes, opinions i consultes per tal d’abordar aquesta problemàtica amb l’ajuda de diferents professionals i moments per pensar


col·lectivament. Reunir a les persones i adquirir diferents punts de vista, experiències i vivències, pensem que enriqueix i sobretot ens dóna informació com a professionals per futures intervencions, projectes, plans d’actuació, etc. 


Com a conclusió final, comentar que els recursos digitals que hem utilitzat són molt interessants per cridar l’atenció de la població a través de la difusió, sensibilització i conscienciar a partir d’uns pòsters informatius fomentant la participació ciutadana. Creiem que és necessari saber les necessitats, preocupacions i garantir el màxim possible el benestar de les persones enfront aquesta pandèmia. 

Conclusions: Acerca de
bottom of page