top of page

ARIADNA GRATACÓS SUBIRÓS

"L'educació no canvia el món, canvia a les persones que van a canviar el món."  Paulo Freire.

Hola! Soc l’Ariadna Gratacós, nascuda l’any 1997. El meu lloc de residencia es un poble molt petit de l’Alt Empordà anomenat, Capmany (Girona). M’agrada anar a la platja i la muntanya en el meu temps lliure, estar amb els meus amics i amigues entre altres coses. Una de les coses que m’apassiona es poder dedicar el temps a coses que hem facin sentir bé a mi mateixa i la gent del meu voltant.
Amb aquesta pàgina de blog, us presentaré el que he anat aprenent i la meva evolució en els coneixements que he anat adquirint amb aquesta assignatura de projectes socials i tecnologies de la informació i la comunicació.

WhatsApp Image 2021-03-18 at 18.11.55.jp
ARIADNA GRATACÓS SUBIRÓS: Equipo

ARIADNA GRATACÓS SUBIRÓS

CONEIXEMENTS PREVIS

Aquest apartat s’ha de fer a l’inici de l’assignatura i consisteix a escriure:

  • Què sabeu sobre la relació entre tecnologies de la informació i la comunicació, i l’educació social?


La relació que hi ha entre les tecnologies de la informació i la comunicació amb l’educació social, es poder comunicar-se, poder veure les desigualtats que hi ha i que presenta la pròpia tecnologia entre els i les professionals que treballen ens ells. No obstant, també crec que les TIC, son un dispositiu de comunicació indispensable en la societat que vivim avui en dia i de les competències bàsiques que sen poden fer us. Poder gestionar les TIC, també es una gran responsabilitat per si no es fa un us de manera correcta. Però per altra banda, aquestes ens permeten estar a més d’un lloc a la vegada i pot ser un instrument educatiu.


  • Quins coneixements/competències digitals teniu?


Els coneixements i competències digitals que tinc, en un primer moment, he pensat que eren zero, a mida que he anat pensant, he vist que no era així, ja que utilitzo diverses eines per comunicar-me en el meu dia a dia. Altres plataformes per la meva gestió econòmica, eines per poder treballar en línia amb la universitat eines pel meu aprenentatge personal, entre altres.


  • Quines experiències digitals teniu?


Tal i com he anomenat anteriorment, l’experiència que tinc digital es la bàsica, per la meva manera de fer o pensar.


  • Quines expectatives teniu sobre l'assignatura? Què espereu aprendre?


Crec que l’assignatura, hem farà ser més conscient de que impliquen les tecnologies i la forma correcta d’utilitzar-les en el dia a dia. Crec que una de les coses que aprendre segur, es saber utilitzar i crear un blog. Un altre, sobre quines eines i quin impacte té amb l’educació social.


  • És important posar-hi la data, així podreu veure com heu après al llarg del temps.


Avui és dimecres dia 17 de març del 2021.

REPTES I PRESA DE DECISIONS

En aquest apartat heu d’explicar els diferents reptes que heu trobat al llarg de tota l’assignatura i com els heu enfrontat. També heu d’explicar per què heu pres certes decisions. Podeu explicar què us ha resultat fàcil i què més complicat, com ho heu resolt, què faríeu diferent... És un diari d'aprenentatge. Aquest apartat s'ha de construir al llarg de l'assignatura. Quan entreu una informació nova, és necessari posar-hi la data.

18 de març:

La presentació del blog, ha estat un xoc de realitat per a veure que en veritat no se com funciona cap de les aplicacions en les quals poden realitzar el blog. I pel meu cap només apareixen preguntes com: alguna la sabrà fer servir alguna d'aquestes webs? Ens en sortirem? Com ens organitzarem? Ho farem com toca? I si la emboliquem?....

23 de març:

Començar a organitzar i crear al blog és tot un repte, és un "prova-error" total. Com que amb l'aplicació de "Wix", només pot editar una persona, me n'he encarregat jo amb ajuda de les meves companyes. A l'hora de posar la nostra informació personal de cadascuna, és difícil saber com apareixerà després i com s'ha de publicar.

Enviar l'enllaç és tot un repte, no saben com es troba, intentem fer una prova i no és correcta, fins que al final ens en sortim.

Resum:

El repte de fer en tot moment el blog m'ha proporcionat obtenir un avantatge que no m'hagués pensat obtenir. Això no obstant, crear un blog implica temps i paciència per a tal de poder assumir els objectius que ens hem proposat. També implica dedicació i constància, no és una cosa d'un dia o d'un moment, si no implica temps, Però a mesura que van passant els dies, vas veient per tu mateixa els resultats i amb la rapidesa que vas avançant, amb el que tardava al principi en crear una pàgina nova o un apartat o qualsevol altra cosa, al final ho feia amb un moment i canviava per estètica coses que al principi no tenia previst canviar perquè no sabia com es feien.

A través de la creació del blog, he obtingut altres coneixements de recursos que m'han proporcionat poder desenvolupar habilitats amb les TIC. Això, m'ha permès en l'àmbit personal poder veure i ser conscient del temps i la dedicació que implica crear un lloc web.

23 de març:

Avui per a mi, ha estat un repte aprendre a fer servir l'aplicació "mural" que se'ns ha presentat. Quan sem presenta una oportunitat d'aprendre a fer servir una aplicació m'agrada perquè és un repte personal, hi ha l'hora per a les TIC, perquè és com tallar una mica la meva bretxa tecnològica.

8 d’abril:

Al llarg de l'assignatura, hem après diferents formes de fer servir les TIC. Un concepte que m'ha sorprès, és el motiu pel qual ens fan acceptar les "cookies" quan entrem a diferents pàgines web. I que fan amb la nostra informació personal, com la utilitzen per vendre'ns productes.

Just en aquest moment, una companya de pis ha de fer un treball sobre la publicitat que ens apareix un cop entres en una pàgina web. És a dir, havia de buscar un producte per internet i durant un mes anar fent captures de la publicitat que li arribava per Instagram, Facebook i correu electrònic.

I la veritat és que el resultat és que en el moment en el qual tu busques un producte, al cap de pocs minuts o segons, ja apareix en la publicitat i no només del producte, sinó també de productes similars i de diferents empreses que ofereixen aquest producte.


Treball parelles:

A l'hora de realitzar l'apartat o el treball amb parelles, m'ha donat l'oportunitat d'investigar més el blog, fer enllaços directes i altres funcions.

Per la proposta que vam desenvolupar nosaltres que ha estat un Instagram, he vist tota la dedicació que hi ha darrere de cada publicació, el temps que hi ha, l'estètica perquè sigui atractiu pel públic al qual va destinat, la lletra suficient, és a dir que no n'hi hagi ni molta ni poca, que hi hagi dades que cridin l'atenció, etc. I per poder crear aquestes publicacions, hem fet servir el "Canva", que és una eina que ja coneixíem i que jo personalment he fet servir molt, per totes les oportunitats que et dóna.

Perquè per exemple, jo no sabia que Instagram, té una mida exacta per a les publicacions i "Canva" et dóna l'oportunitat de poder fer una publicació amb la mida exacta així després no has de tocar la mida. I a part, la quantitat de plantilles que hi ha, que et permeten tenir molta diversitat en tot moment sense perdre l'estètica. I si, pot semblar que un Instagram, és una eina fàcil, però darrere de cada publicació o història penjada, hi ha darrere molt de temps i dedicació.


Treball grupal:

Per fer el blog grupal, vam escollir l'aplicació "Wix". Però un cop la vam tenir escollida, ens en vam adonar compte que només la podia estar editant una persona a la vegada. La persona que va anar editant el blog vaig ser jo, al principi per tal que ho veiessin i ens mengéssim al cap, el que fèiem, era que jo compartia pantalla amb elles, així elles veien com anava tot i ens ajudàvem de forma mútua.


A poc a poc, a l'hora de penjar les diferents parts del treball ho vaig anar fent com vaig poder i un dia a la tarda, vaig estar investigant i fent prova-error, i al final vaig agafar la forma de fer-ho i va ser un moment després.

Al final de tot, ja era un moment per exemple, canviar el SEO de la pàgina, el nom, fer enllaços, etc. I va ser i és, una satisfacció per a mi, perquè aquests coneixements, són fàcils de recordar i sempre em poden anar bé en un futur, o en un present.

Com a conclusió final, haig de dir que tot esforç tan meu com de les meves companyes de treball, ha estat una oportunitat mútua perquè obteníem coneixements mutus, tan de forma directa com indirecta i al final tots aquests, es compartien i obteníem uns aprenentatges més grans.

CONEIXEMENTS ADQUIRITS

Aquest apartat s'ha de realitzar al final de l'assignatura. Aquí heu de contrastar els elements que heu presentat anteriorment a l'apartat de coneixements previs amb els coneixements que heu adquirit al final de l’assignatura. Es tracta de respondre què heu après. També hi podeu incloure la data.

  • Què sabeu sobre la relació entre tecnologies de la informació i la comunicació, i l’educació social?


El que ser gràcies a l'assignatura de les tecnologies de la informació i la comunicació amb l'educació social, crec que és molt més que el que sabia d'un bon principi. Aquesta assignatura m'ha permès tenir una visió molt més gran del que passa avui en dia amb les tecnologies i la societat, no només amb el que fa relació d'aplicacions, llocs web o com i quan utilitzar-les. Si no que també m'ha permès veure la influència que tenen amb la societat, veure les bretxes tecnològiques que hi ha a causa d'aquesta, i com influeixen amb alguns col·lectius.


Basant-me en el que he après, puc dir que l'educació social, aquí té molta feina a fer, per tal que aquestes bretxes i desigualtats que hi ha a la societat amb el món de la tecnologia, no siguin tan numerables.


  • Quins coneixements/competències digitals teniu?


Els coneixements o competències que tinc el dia d'avui, són molt més ampli que els que tenia al principi de l'assignatura. Aquesta, m'ha permès explorar eines, pàgines i continguts que no sabia. He obtingut el coneixement de saber diferenciar amb la governança, habitança, alteritat i ethos. Aquests elements ens permeten identificar els òrgans de participació i presa de decisions, els espais tant físics com virtuals, les relacions, recursos, interessos, habilitats digitals, accés a materials, i les formes de ser i estar, entre altres.


Una altra competència que tinc ara, és saber fer ús del lloc web, "Wix". Que m'ha permès obtenir coneixements per poder arribar a crec un lloc web.
Tenint en compte la resposta que vaig donar al principi haig de dir que era escassa, des del meu punt de vista que tinc actualment, puc creure que les aplicacions o les competències digitals que tenia amb Instagram, he augmentat el meu coneixement i tinc molts més recursos dels que tenia, alguns d'ells, són la constància, l'estètica del que vols, el contingut que vols visualitzar, a quin públic vols arribar entre altres coses. I amb Whatsapp, puc dir que sóc molt més conscient del que implica utilitzar aquesta plataforma de tot el que hi ha darrere i això m'ha generat la pregunta que també ens vam fer a classe, que és: i perquè no utilitzem Telegram, amb tots els beneficis que té i les facilitats que aquesta plataforma ens permet?


Altres plataformes amb les quals he augmentat el meu coneixement, han estat Canva, Genially, maltida.es, i altres aplicacions que han aportat els meus companys i companyes de classe.


  • Quines experiències digitals teniu?


L'experiència digital que tinc avui dia, és una mica diferent de la que tenia al principi, per exemple a l'hora de mirar les pàgines web i acceptar les galetes. He après altres eines de participació conjunta a través de les classes en línia com el mural, el Meeting, mentimeter, etc. També saber-me desenvolupar millor en el món de l'Instagram, utilització del Canva, i altres plataformes que trobem en línia.


No obstant això, també he desaprès altres coses que pensava que sabia com anaven i a través de l'assignatura he après que no. Ja que la competència tecnològica és molt gran i poder arribar englobar tota aquesta és molt difícil. Però el fet de ser una mica més conscient amb el qual impliquen les tecnologies i com ens influencien cada vegada més amb el nostre dia a dia. Això m'ha permès ser més conscient de com utilitzar-les, de saber quines fer servir, i per últim, saber quines són les que donen una informació fiable i quines no.


  • Quines expectatives teniu sobre l'assignatura? Què espereu aprendre?


Les expectatives que tenia sobre l'assignatura al principi s'han complert. Perquè he après a crear un blog, a ser més conscient de les tecnologies de la informació i la comunicació, de l'impacte directa que tenen amb l'educació social i tota la implicació que tenen amb el nostre dia a dia.


  • És important posar-hi la data, així podreu veure com heu après al llarg del temps.


Avui és dimecres dia 19 de maig del 2021.

ARIADNA GRATACÓS SUBIRÓS: Inventario
bottom of page